Biografie
         
           

 

 

Mike werd geboren op 19 januari in Landgraaf, van kind af aan was hij al geïnteresseerd in muziek, op 7 jarige leeftijd, zong hij al in het plaatselijk kerkkoor. Toen hij 12 jaar werd begon hij als DJ en bouwde hij zijn eerste drive-in show, en draaide hiermee op schoolfeestjes en verjaardagen te draaien.

 
 
Hierdoor draaide hij in 1971 toen hij 14 was al als vaste Dj in een plaatselijke discotheek in Landgraaf. De gage was toen voor 5 uurtjes 50 gulden en dat 3 x per week voor een jonge knaap veel geld 600 gulden in de maand. Hij begon te sparen en kocht in Hoensbroek bij Paul Stallmeier zijn eerste zanginstallatie en begon elke dag in de kelder te repeteren aan zijn zangrepertoire zodat hij 2 x een half uur kon gaan optreden en met succes.
 
Onder de naam Martin st Peter begon zijn carriére als zanger en voor hij het wist stond hij in het voorprogramma van grote artiesten zoals Rob de Nijs, George Baker Selection, BZN en Rosy & Andres e.v.a. dit inspireerde hem nog meer en alles werd nog professioneler uitgewerkt, Artiestenkleding werd gekocht en autogramkaarten werden gedrukt. Door zijn inmiddels gevonden Manager kwam hij op podia’s terecht in binnen en buitenland en deed mee aan alle officiële talentenjachten georganiseerd door Radio en Tv stations.
 

 

De Band Sunshine vroeg hem ook in die tijd om als zanger met hun samen optredens te gaan verzorgen deze ervaring was ook zeer belangrijk in zijn carrière hierdoor leerde hij het verschil tussen muziekband optredens en Live met muzikanten.

 
 
Hij bleef ook verder als Dj werken in Discotheken zoals o.a. Las Vegas, Soho en Streeperkruis alle gevestigd in Landgraaf, en werd de eerste Fanclub opgericht door zijn vriendenkring er kwam toen elke kwartaal een Fanblad uit.
 
In 1973 ging hij werken in de beroemde Discotheek Manuela te Heerlen, waar elk weekend grote Internationale Artiesten op het podium stonden, hierdoor kreeg hij ook meerdere optredens aangeboden in Duitsland zelfs in het toenmalig west Berlijn. In Oktober 1975 werd zijn eerste single opgenomen in de beroemde studio van de Zanger en Producer Jack Jersey met de titel Mademoiselle. 5 maanden later was het dan zover de single kwam uit er volgde vele interviews op diverse Nederlandse Radiostations hierdoor volgden ook ontzettend veel optredens op grote zomerfeesten hij werd eindelijk geaccepteerd als ene van de bekende plaatselijk artiesten.
 
 
 
1977 begon hij een Artiestenbureau met de naam Long John samen met Math Smets in die tijd was hij in de Benelux het exclusief Management en Boekingskantoor van o.a. de bekende Keulse formatie de Bläck Fööss e.v.a. maar dat ging na 2 jaar zeer succesvol te hebben gedraaid door problemen met zijn Partner (n.v.t) uit elkaar. In deze tijd werkte hij o.a. als Dj in de grotere Disco’s zoals in de Ahoi in Valkenburg en als zanger bij de band Harvest en begon hij Nederlandstalige liedjes te zingen.
 
 
Nadat hij was terug gekeerd in Dancing Manuela te Heerlen in 1980, werd hij 1 jaar later op een zondagavond aangesproken door een chique Duitse Mevrouw ze draaide er niet om heen en vroeg op de man af of hij geen zin had om op woensdagavond eens proef te draaien in Eschweiler Duitsland. Deze avond was het stampevol in die disco, iedereen wou die Dj uit Nederland horen en zien toentertijd waren nederlandse Dj’s zeer populair in old germany omdat die dingen deden en zeiden waar de duitsers te preuts voor waren. Na afloop kreeg hij direkt een vast Contract aangeboden in loondienst, ook werd al snel een nieuwe single opgenomen met de titel “keep calling out youre name en kreeg hij ook verschillende Tv en Radio optredens in duitsland dit alles kwam door dat er in deze discotheek zoveel bekende Duitse Artiesten optraden zoals Andy Borg, Wolfgang Petry, Andreas Martin e.v.m..
 
 
Ook kwam hij hier in contact met Manfred Sexauer de Presentator van de Beatclub en Dj van de Radio S.R.F. Via hem kreeg hij veel promotieoptredens aangeboden voor Live Tv voor de Actie SOS Kinderdorf.
 
 
In 1988 begon hij in verschillende grote disco’s zoals o.a. Pulvermühle in Jülich en Airport in Düren begon hij als Radio presentator bij Radio Fantasy ook werd hij daar chef verkoop van de reclame afdeling en in de morgen uren presenteere hij het programma Café au Lait een uitzending waar de luisteraars mooie prijzen konden winnen zoals vliegreizen naar florida enz.
 
 
Na 4 jaar jaar bij RFR kwam hij weer terug naar Nederland en werkte in verschillende Discotheken als Dj. In die tijd samen met de band Sunrise alweer eens de studio ingedoken, deze keer bij Telstar Record de platenmaatschappij van Johnny Hoes. Daar namen zij de succes single "Rosie ik haal je met mijn tractor af " Na de release was het even schrikken ze werden gespeeld op Hilversum 3 het tegenwoordige 3FM en werden genomineerd als nieuwe Nederlandse ontdekking en getipt voor de Nederlandstalige top 10 door niemand minder dan Adje Roland. .Dit nummer werd overal gedraaid op alle zenders. Na 2 jaar samen optreden in binnen en buitenland en verschillende Studio opname's die jammer genoeg niet werden uitgebracht ook in Duitsland was vlijtig geproduceerd onder de naam Stress Band, besloot hij weer solo verder te gaan hij had ook nog verschillende Tv optredens open staan bij o.a. WDR Essen en hij had nog een paar niet uitgebrachte opname liggen zoals “Engel Rudy” die werd nog later een must bij elke show .
 
 
Altijd als het even ging werd de oude liefde weer gekoesterd en hij begon ook weer te werken als Dj in Heerlen bij bar dancing de Fontein. Op vakantie naar Spanje leerde hij Jeroen kennen, die samen met een Spanjaard een dancing had met de naam El Bodegon. deze vroeg hem of hij niet wou optreden in zijn zaak hij was al voor 2 optredens geboekt bij de bodega Els Peps die hij nog kende van zijn vorige bezoek met een Duitse touroperator. Dus dat werd in die week 5 avonden optreden en met succes want hij werd direct na de vakantie gevraagd voor volgend jaar weer terug te komen tegen een goede gage en of hij nog meer artiesten mee kon nemen, die een gratis vakantie wilde en daarvoor in ruil een paar optredens wilde doen. Terug in Nederland begon hij weer als zelfstandige ondernemer een Artiestenbureau met een afdeling met Promotieartikelen voor het bedrijfsleven, dit groeide uit tot een bedrijf met o.a. een offsetdrukkerij .In oktober 1995 gingen hij weer eens op werkvakantie naar Malgrat de mar, deze keer met een grote groep vrienden en artiesten, Jeroen zijn amigo was ook een andere zaak begonnen een officiële TMF Café.
 
 
In deze zaak waren 4 optredens gepland iedere avond zat er een Duitse man aan de bar die elk optreden aandachtig zat te bekijken, de laatste avond sprak hij Mike aan en stelde zich ook voor als de directeur van Hotel Bella Playa (Mijnheer Blattner) en vroeg of hij met de kerstdagen en op oud en nieuw in het hotel wilde optreden. 14 dagen vakantie plus een geweldige gage voor 4 avonden a 3 uurtjes. deze avonden werden een groot succes er waren ca. 450 personen. Na zijn eerste optreden kwam hij s'morgens de eetzaal binnen en de mensen gingen spontaan staan en kreeg hij een staande ovatie zoiets had hij nog nooit mee gemaakt. Een hotelmedewerker kwam naar hem toe en vroeg of hij na het ontbijt even bij de Hoteldirectie op kantoor wou komen, toen Mike het kantoor betrad stonden daar 3 Heren er werd direct contant uitbetaald. Maar daarna kwam de aap uit de mouw zij vroegen aan Mike of hij geen zin had voor 7 maanden 1 keer per week een show te geven van 3 uurtjes. Hij vertelde hun dat hij er wel zin in had, maar dat er dan wel meer optredens moesten zijn dan 1 dag in de week dit werd dan ook nog geregeld in mum van tijd en voor hij naar huis ging op 2 januari was hij al vol geboekt 7 shows per week . Toen hij thuis kwam waren de Contracten al getekend binnen. Dus alweer een nieuwe uitdaging en weer een poging om toch weer net iets meer te bereiken, spullen inpakken en begin februari 1996 alles in een verhuiswagen bus vol geladen met geluidsinstallatie en op naar Malgrat de mar.
 
 
Ook werd de show aangepast en begon hij in 4 talen te zingen. Met het Publiek Karaoke doen dat sloeg in als een bom (was de Karaoke hype toen). Iedereen wou zingen van jong tot oud.
 
 
 
Elke woensdagavond ging ook de Mike Trevor Show van start in de TMF Café Met de titel een Rondje Hollands en aansluitend van 01.00 tot 04.00 uur begon hij als Dj de Hollandse Nacht draaien in Discotheek Las Vegas te Blanes. De Feesten werden steeds heftiger als hij het terras opkwam bij Sorra Daurada dan zaten daar al 300 mensen op hem te wachten en kreeg hij al aplaus terwijl hij nog geen nummer gezongen had het maakte niet uit in welk Hotel de mensen waren altijd even vrolijk (vakantietijd) en bij de eerste muzikale toon ging het dak eraf. In deze tijd werd er een nieuwe Cd in de Marina Studio in Blanes opgenomen met 17 nummers hiervan zijn er ca 20.000 verkocht in die tijd aan Duitsers, Engelse, Spaanse en Nederlandse gasten.
 
 
In de maand februari 2002 na familiaire problemen moest hij een zware beslissing nemen met pijn in zijn hart weg uit het land waarvan hij zoveel van was gaan houden en terug naar Nederland waarover je alleen maar hoorde dat er alles zo was verandert. Toen hij dit vertelde aan de Hotelbazen dat het dit jaar het laatste seizoen zou zijn dachten zij allemaal dat hij ze voor de gek hield maar het was serieus hij moest terug. Eind oktober terug naar een koud Nederland daar de draad weer oppakken en op zoek naar een baan hij was ja werkeloos, hoort zich raar aan terug naar een onzekere toekomst dat werd een hele klus voor hem als je alles meerekent dat je langer als 7,5 jaar weg was wie is er en wie kent je nog, maar door steun en hulp van vrienden en bekende kreeg hij hier en daar weer eens een kans. Het was een zeer moeilijke tijd voor hem vooral toen het Pasen werd en hij werkeloos thuis zat en hij eraan dacht dat in Spanje het vakantie seizoen begon zonder hem. In 2004 was de agenda weer goed gevuld en hij gaf in het hele land weer shows en optredens op Campings in het zomerseizoen ook had hij een bedrijf opgestart met de naam Dutch Party Organisation, en was inmiddels ook al weer vader geworden. In oktober ging hij met de vrienden/fanclub uit de Zaanstreek 10 dagen naar Malgrat de Mar, 4 optredens gedaan in verschillende Hotels de Hotelmanagers liepen weer achter hem aan of hij weer terug wilde komen, Mike zei dat hij er over zou nadenken en het hun zou laten weten. Deze beslissing werd voor hem genomen op een vreselijke manier want het noodlot sloeg een paar maanden later toe. februari 2005 1 week voor de Carnaval kreeg zijn vriendin een Hersenbloeding en ook nog eens een Herseninfarct op 36 jarige leeftijd en hij zat thuis met zijn 3 jonge kinderen en een Pleegdochter dit was voor hem een zeer zware tijd. Door mond op mond reclame werd het best een druk 2007 had hij optredens door het hele land zelfs in Makkum Friesland en op grote Campings in Brabant.
 
 
 
Eind 2008 kwam de gelegenheid nieuwe cd's te maken door dat hij samen met DJ Danjgo 2 nieuwe covernummers “Oh Carol “ en “California Blue” opnam en hij de in Spanje opgenomen Cd “For all my Fans” in Nederland uitbracht.
 
2009 ging hij weer samenwerken met een paar jongens van zijn vroegere Band Sunrise die starten met een nieuw project, limburgstalig onder de naam " De Knaltaler ". Hun in 2010 uitgebrachte eerste album, "mit un lach en un troan" was direkt succesvol met als hoogtepunt een 5 maanden lange L1 Limbo-top 10 notering van de covertrack " In der koffieshop ".
 
 
 
In 2011 volgde nog een cd-single "Biste 40-50-60" een nummer dat door L1 als "Plat-Du-Jour" werd gepresenteerd. en het bijzonder emotionele "Eareveld" dat verteld over de bevrijding van Limburg (4e plaats L1mbo-top 10). De Knaltaler namen in 2013 voor het eerst deel aan het Limburgs Vasteloavends Konkours (LVK) waar men met het nummer "Ich loat de Poppe Danse" verrassend de halve finale haalde! Deze werd op 12 jan. 2013 door L1 live uitgezonden. Jammer genoeg reikte het niet tot een finaleplaats, maar het is zeker wel een stimulans om het volgend seizoen nogmaals een gooi te doen naar de prestigieuze LVK-finale. Op 25 januari jl. stond de band in het kader van "Limburgs meest veelbelovende vasteloavesleedje" met "Poppe Danse" vervolgens in de finale van het CMC Alaif in het Don Bosco Center te Heel. Een liedjeskonkours dat door TV-Limburg in de Limburgse huiskamers werd gepresenteerd. De inmiddels opgenomen Cd met de titel "Echte Vrunde" komt in het najaar 2013 op de markt. Het nieuwe album is echter bijzonder gevarieerd met wederom een mix van eigen werk en enkele covers.
 
 
Maar de normale Shows gaan ook gewoon door, de laatste jaren uitgebreid met diverse verschillende Thema-avonden. Ook werkt Mike al jaren voor bedrijven in binnen en buitenland met speciale aangepaste shows zoals o.a. "De zingende Kerstman" ,Personeelsfeesten, Bedrijfsopeningen etc. Voor meer info bezoek de Showpagina. Inmiddels zorgt Mike al meer dan 8 jaar voor zijn 3 zonen waar hij zeer trots op is. Sinds Januari 2014 woont hij direct over de grens in Duitsland.
 
 
Na de vreselijke Coronaperiode ging het in 2022 langzaam weer in de normaliteit. De Contracten stromen weer binnen en we mogen weer Feesten, ook is er een Splinternieuwe Installatie gekocht (zie Equipement) zo dat we tot 1500 personen met Licht, Geluid en Video kunnen voorzien. Zijn zoon Jeremy is ook aan het repeteren en gaat jullie binnenkort verrassen met zijn Zangkunsten.
 
     

 

© Mike Trevor Entertainment 2023